ECRIS <br />communicatie &amp; educatie
  • Home
  • Copywriting
    • Drukwerk
    • Webcontent
    • Redactioneel
    • Eigen werk
  • Concepten
  • Leermiddelen
  • Over Ecris
    • Nieuws
  • Blog
  • Contact

“Ja, maar ik bedoelde...”

3/25/2015

2 Comments

 
Bedoelen: met een woord of toespeling iets of iemand aanduiden
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

Kent u dat? Dat u denkt dat u precies doet wat iemand u heeft gezegd maar dat iemand anders dat dan weer net even anders interpreteert? Miscommunicatie waardoor veel in het water kan vallen. Of juist niet.


Gewoon het huismerk
Ik maakte het onlangs weer mee bij de aanleg van onze nieuwe achtertuin. We hadden het advies gevraagd van een vijverspecialist om ook de aanleg van de waterloopjes zo goed mogelijk te doen. We kregen van hem de opdracht om vijversubstraat te kopen van het huismerk van een tuincentrum hier in de buurt. Dus zo gezegd, zo gedaan. We vroegen daar naar hun eigen substraat en de eigenaar sjouwde eigenhandig ontelbaar veel zware zakken op onze karretjes, zodat wij er maar twee keer mee hoefden te sjouwen, van de kassa naar onze auto en van onze auto naar de achtertuin. Een uur later en heel wat kilo's lichter lagen de zakken naast de waterloopjes te wachten op hun uitstrooiing in het water. De volgende dag zou de vijverspecialist weer komen voor de afwerking van het vijverfolie, daarna zou het substraat in het water mogen worden gegooid. Fijn gevoel hoor, het goede spul al in huis te hebben. We verheugden ons dan ook op de volgende dag.

Rood
De vijverspecialist liep die volgende dag de tuin in. Terwijl ik hem nog trots wilde zeggen dat daar het gewenste vijversubstraat al lag, deelde hij ons al mee dat dit niet het goede substraat was. Huh?? Dit was niet het eigen merk, zei hij. Dat was rood. Net zo rood als het waas dat voorbij onze ogen trok toen we dachten aan wat we weer moesten gaan doen; het tillen en sjouwen van die enorme hoeveelheid zware zakken. Deze moesten terug naar het tuincentrum en dezelfde hoeveelheid in het rood moest weer terug naar onze tuin. Wat een ellende.


Foto
Huismerk onbekend
Ik belde eerst de eigenaar van het tuincentrum en informeerde hem over deze miskoop. Zijn antwoord was vreemd.“Je hebt toch substraat van ons nu? Waarom is deze substraat niet goed?” Je zou denken dat je als eigenaar achter je eigen producten staat en zeker de pluspunten kent. Vreemd als je als klant dat moet toelichten. Als een klant specifiek naar het eigen substraat vraagt, verkoop je toch gewoon dat huismerk? Het bleek tijdens het telefoongesprek overigens dat het huismerk niet op voorraad was en dat het meegegeven substraat het enige product was dat hij nu in de verkoop had. Substraat is substraat zal hij gedacht hebben. Maar zo was het dus niet.

Spiegel van transparantie
Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ligt er nu voor een klein kapitaal in het water. Ook dit water was lichtelijk in shock van deze perikelen en de mist en troebelheid trokken pas een paar dagen na het toevoegen van het huismerk substraat op. Nu is het vijverwater weer transparant en gladjes; als een spiegel van hoe de communicatie eigenlijk had moeten verlopen.

Heldere communicatie
Kent u wel de pluspunten van uw huismerk en wilt u deze goed communiceren? Het is belangrijk om dit helder te doen, zonder ongewenste deining te veroorzaken. Ecris helpt u er graag bij!




2 Comments

Het drama van het Tele2-schaap en de drie kastjes

2/24/2015

1 Comment

 
Drama: droevige reeks van gebeurtenissen
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

Het gaat misschien wat ver om mijn recente 'kastje-kastje naar de muur' ervaring te omschrijven als een drama maar een blijspel was het zeker niet. Het begon allemaal nog veelbelovend toen ik werd gebeld door een enthousiaste dame van Tele2. Ze vertelde me dat ik als trouwe klant voortaan minder kon betalen voor mijn tv/telefoon en internetabonnement. Ik kon het haast niet geloven en heb een paar maal gevraagd of dat aanbod gold tegen dezelfde voorwaarden als voorheen. Er zou inderdaad gegarandeerd niets veranderen. Dus ja, in dat geval graag! En het ging zowaar goed. Een paar hele weken.

Kastje-kastje
En toen kwam de dag dat de brief in de bus viel waarin Tele2 beleefd vroeg hun apparatuur terug te sturen. Geen idee waar het over ging en aangezien ik alle apparatuur nog steeds gebruikte, ging ik uit van een vergissing. Dom, ik weet het, want Tele2 maakt geen vergissingen.

En dus viel een paar weken later weer een brief op de mat met het dringende verzoek onmiddellijk hun apparatuur terug te sturen om zo een flinke boete te voorkomen. Dit klonk serieus dus ik besloot te bellen. Dat is op zich al een hele onderneming en na heel wat zenuwslopende muziekjes kwam ik eindelijk bij een stem die niet op een bandje stond. Deze vriendelijke dame was zeer behulpzaam en keek zowaar meteen even in het goede dossier.
“U moet het kastje van boven even terugsturen, het modem van uw tweede tv,” zei ze. Ik was verbaasd en ging nog uit van een vergissing. Dom ja, ik weet het, want Tele2 maakt echt geen vergissingen!
“Nee, u moet echt het kastje terugsturen, want u betaalt nog maar voor één aansluiting,” zei ze resoluut. Pardon? Ik had niets veranderd en toch nog gewoon ontvangst beneden en boven?
“Ja, dat komt door dat kastje boven en dat moet terug. Dan kunt u boven niet meer kijken.”
“Maar ik wil wel gewoon beneden en boven blijven kijken...”

Na heel wat gediscussieer bleek dat mijn abonnement door Tele2 was teruggebracht van twee naar één tv aansluiting. Ik begreep nu ook ineens waar die beloofde korting vandaan kwam. Ik legde de dame geduldig uit waar het misverstand vandaan kwam. Ze was vol begrip maar bleef onverbiddelijk; het kastje moest wel terug.
“Ja maar mevrouw, ik wil gewoon boven tv kijken en er zou niets veranderen volgens uw collega van de sales, dus ik houd toch echt gewoon mijn kastje.” Ze antwoordde dat dat niet meer ging, het was allemaal al aangepast in het systeem en dat was niet meer terug te draaien...

Kastje vice versa
Zuchtend gaf ik uiteindelijk de strijd op. Ik had namelijk wèl nog meer te doen, blijkbaar in tegenstelling tot de medewerkers van Tele2. Maar toch restte mij nog één korte vraag; wat als ik wel weer een aansluiting boven wilde? Dat was simpel volgens de dame in kwestie.
“Dan maken we nu een bandopname dat u uw abonnement weer verandert en dan zorg ik dat u een nieuw kastje krijgt.”
“Maar mevrouw, ik heb mijn abonnement niet veranderd en ik heb een goed kastje!!”
“U krijgt een nieuw modem, of u wilt of niet!”

Ik zei met de moed der wanhoop dat ik dan met drie kastjes zou zitten te kijken. De dame antwoordde hierop met al haar wijsheid dat ze niet wist of één tv aansluiting drie modems tegelijk kon trekken.
Hierna gaf ik het op. Zeker toen de dame nog toevoegde:
“Dat modem komt terug. U krijgt een nieuwe. Desnoods weigert u die nieuwe en stuurt u het terug, maar er moet een kastje terug!”
Foto
Cheap
Drie weken later werd er inderdaad een nieuw modem bezorgd. Ik heb het risico niet genomen om dit terug te sturen maar inderdaad gehoorzaam het oude teruggestuurd. Tot mijn verbazing werkt alles nog steeds en kan ik ook zowaar zowel nog beneden als boven tv kijken. Maar ja, dat had ik eigenlijk wel kunnen weten. Want Tele2 maakt nooit vergissingen.

Ik begrijp nu overigens wel eindelijk dat schaap in die Tele2 commercials.
Niks cheap, gewoon schaapachtig dom.



1 Comment

Doe vooral waar u goed in bent!

1/28/2015

1 Comment

 
Goed: bruikbaar, geschikt / kwaliteit bezittend
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

Het klinkt als een goed voornemen en dat zou het ook zeker kunnen zijn! Waarom zou u zich ook eigenlijk nog inspannen voor zaken, die u toch niet zo goed liggen? Voor u honderd anderen die dat ook kunnen doen en waarschijnlijk zelfs nog beter. Met deze wijsheid in pacht koos ik destijds bewust voor mijn bedrijf Ecris in plaats van voor het in mijn ogen vreselijke huishouden. Ik ben namelijk dramatisch slecht met strijkijzer en stofzuiger en aanverwante attributen maar erg goed met concepten en teksten;-). Die keuze was dus snel gemaakt; het huishouden besteed ik uit en de teksten zijn voor mij.

Foto

A star is born
Ik kan het u ook van harte aanbevelen, datgene doen waar u goed in bent. Juist daarin bent u onderscheidend en voelt u zich zeker van uzelf. Dat straalt u uit en daardoor bent u compleet geloofwaardig en vertrouwenwekkend. Heel wat anders dan de onzekerheid of onwil die u waarschijnlijk onbewust zou kunnen laten zien bij activiteiten die u totaal niet liggen. 
Een mooi voorbeeld zijn veel kandidaten van talentenjachten. U kent ze vast ook wel, die arme mensen die met de macht der wanhoop op een podium gaan staan met 24 camera's op zich gericht. In elkaar gedoken, schichtig en te onzeker om de presentator aan te kijken of een antwoord te geven. De presentator daarentegen babbelt losjes en vlot alles aan elkaar. Zeker van zijn zaak, want dit is waar hij weer goed in is! 
Het 'talent' kijkt niet op of om, tot de tune van zijn liedje klinkt. Het hoofd dat eerst nog was verborgen onder een enorme Justin Beeber lok richt zich langzaam op. De schuchtere ogen kijken nu helder de zaal in. De mond opent zich en er klinkt een onverwacht mooie klank. De ledematen die hij net nog zo graag wilde verstoppen, bewegen plotseling ritmisch op de maat van de muziek. A star is born. Stralend van top tot teen. Als hij maar doet waar hij goed in is...

Kansen gezocht
Dit voorbeeld is uiteraard een sterk vergrote weergave van ons dagelijks functioneren, maar ook wij laten onze onzekerheid nog te vaak zien in onze professionele omgeving. Focus dus op waar u goed in bent, dat vergroot echt uw kansen op succes. Want kansen zijn er zeker, het is alleen zaak deze te vinden. 
Als u zich echter onderscheidt op bepaalde vlakken, vinden de kansen u. Gegarandeerd! 
Een goede promotie van uw kwaliteiten is dan wel essentieel. Ecris helpt u er graag bij. 
Gewoon, omdat Ecris daar goed in is.




1 Comment

Wat is voor u een zaak van gewicht?

12/17/2014

0 Comments

 
Een zaak van gewicht: iets belangrijks
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

December, de uitgelezen maand om terug te blikken op een veelbewogen jaar. En veelbewogen, dat was 2014. Op het wereldtoneel was het een jaar van vele aanslagen. De opkomst van nog meer radicale partijen en de politieke situatie in veel landen maakten de wereld daarbij tot een enorm kruitvat. Daarnaast kende 2014 ook nog vele grote rampen en allesverwoestend natuurgeweld met als gevolg zeer schrijnend persoonlijk leed. De recente opkomst van Ebola en de vogelgriep maken de wereld nu zo mogelijk nog meer tot een slagveld van onschuldigen.

Zakelijk en privé
Ondanks onze grote zorgen voor dit schrijnende wereldtoneel lukte het ons toch weer om in de luwte daarvan ons leven zo goed mogelijk te leven. Voor de één was 2014 privé een positief jaar van rust en geluk waar alles goed ging, voor de ander was het wellicht in meer of mindere mate een negatief jaar van persoonlijk verlies en verdriet. Zakelijk gezien kunt u hopelijk straks dit jaar afsluiten met een positieve balans dankzij de nodige pieken hoewel ook u waarschijnlijk wel te maken heeft gehad met zo nu en dan een zakelijke tegenvaller.

In balans
En dan nu op naar 2015. Het nieuwe jaar ligt nu nog als een onbeschreven blad voor ons en biedt iedereen weer alle ruimte en mogelijkheden om dit zo goed mogelijk in te vullen, zowel binnen als buiten de lijntjes. Ondanks onze goede voornemens en vastomlijnde plannen zullen we echter ook volgend jaar vast wel te maken krijgen met onverwachte zaken van gewicht, die onze aandacht opeisen, zowel zakelijk als privé. Het blijft daarbij constant opletten, want ook hier ligt het gevaar van overgewicht op de loer. Als we namelijk teveel gewicht hechten aan een activiteit of beslissing op welk vlak dan ook, lopen we letterlijk het risico dat het scheef loopt en ons leven uit balans raakt, zonder dat we de consequenties kunnen overzien. 

Foto
Een evenwichtig jaar met prachtige piekmomenten!
Ik wens u namens Ecris communicatie privé een prachtig en gezond jaar toe, met alle voor u belangrijke mensen en dieren in goede gezondheid om u heen. Zakelijk wens ik u een succesvol jaar met werk dat u voldoening geeft, met een mooie positieve balans aan het einde van het boekjaar.

Samen werken aan een mooi en veilig 2015
Laten we er met zijn allen een mooi, veilig en evenwichtig jaar van maken, waarin we elk prachtig piekmoment ervaren als een kostbare zaak van gewicht, waar we naar behoren van mogen genieten! Wellicht dat deze manier van leven ook een sprankje tegenwicht kan bieden aan de enorme ellende in de rest van de wereld. Elk tegenwicht dat we daaraan kunnen bieden, is immers pas echt een zaak van gewicht!










0 Comments

Hoe verpakt u uw boodschap?

11/19/2014

0 Comments

 
Verpakken: in een omhulsel doen
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

De laatste weken van het jaar staan altijd in het teken van inpakken. Sinterklaas en Kerst zijn nu eenmaal bij uitstek de dagen om elkaar te verrassen met leuke en prachtig verpakte cadeautjes. We kiezen voor allerlei cadeaupapier met vrolijke afbeeldingen van Sint en zijn Pieten, in goud en zilver tinten voor een Kerstgeschenk, met afbeeldingen van rode hartjes voor uw geliefde, etc. Maar u kunt deze dagen ook zomaar een enorme surprise krijgen, die u moet uitpakken en afpellen tot de kern om uw cadeautje te vinden. We gebruiken nu eenmaal graag allerlei creatieve vormen en materialen om ons cadeautje zo goed mogelijk te verpakken. 

Foto
Verpakken van uw boodschap
Naast het inpakken van cadeautjes verpakken we ook doorlopend de boodschap die we willen communiceren, zowel privé als zakelijk. Helder, rauw, doortastend, informerend, overtuigend, meelevend, corrigerend, liefdevol, afkeurend; noem het maar op.
De boodschap van bijvoorbeeld “Ta da, verrassing” in combinatie met een ingepakte kinderwagen komt anders binnen dan die van een sfeervol, intiem en liefdevol gesprek samen. De schreeuwerige tekst van “Laagste prijzen ooit” trekt absoluut een ander publiek dan “Speciale aanbieding, exclusief buitenkansje”. Door de woorden en de toon die we kiezen, beïnvloeden we onze boodschap en geven we deze een extra lading mee.

Tone of voice
Afhankelijk van de situatie en uw positie op dat moment kunt u dus op verschillende manieren uw mening of uw boodschap kenbaar maken. Privé met vrienden is uw toon nu eenmaal anders dan bijvoorbeeld in een overleg met uw belangrijkste klant. Zo kan een noodkreet recht uit het hart van een echtgenoot meer op zijn plaats zijn en zeker veel meer binnenkomen dan een professioneel politiek correcte uitspraak van een zoon, zoals we de laatste weken hebben kunnen ervaren.

De juiste verpakking
De keuze van de juiste verpakking van uw woorden is uiteraard helemaal aan u. Als u het echter lastig vindt om met uw zakelijke boodschap op de goede manier de gewenste doelgroep te bereiken, helpt Ecris u graag bij de keuze van de juiste verpakking.







0 Comments

Waar legt u de klemtoon?

10/14/2014

1 Comment

 
Klemtoon: min of meer krachtige nadruk waarmee een woord of lettergreep wordt uitgesproken.
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

Foto
U kent ze vast ook wel, die woorden die je een aantal keren moet lezen om te begrijpen wat er nu eigenlijk wordt bedoeld. Het kan zorgen voor hilarische situaties, zoals bij het bordje 'Ma is te koop,' waarbij er om onverklaarbare reden ook nog een soort van spatie tussen de a en i stond. Een simpele trema oftewel dubbele puntjes op de i zouden hier voor veel duidelijkheid hebben gezorgd.

Het belang van de klemtoon leggen geldt overigens ook voor uw communicatiebeleid. Want waar legt u de nadruk binnen uw communicatie? Op uw producten of diensten, op uw aantrekkelijke kortingen, op uw service of bijvoorbeeld op uw maatschappelijke betrokkenheid? U kunt alles wat u wilt benadrukken in uw communicatie, het belangrijkste is dat uw boodschap eenduidig en duidelijk is. Als uw communicatie hilariteit veroorzaakt zoals in het maȉsvoorbeeld, is dat immers alleen leuk voor u als u het ook daadwerkelijk zo bedoeld heeft.

Als u advies wenst over hoe u duidelijk de klemtoon kunt leggen bij uw berichtgeving, helpt Ecris u graag verder. Samen met u zetten we de puntjes op de i binnen uw communicatie.

1 Comment

Onderschat nooit de kracht van het onverwachte...

9/17/2014

1 Comment

 
Onderschatten: te laag schatten
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

'Never underestimate the power of unexpected', is een gewilde uitdrukking in Engeland. Laat ik nou onlangs juist in Londen de waarheid van deze wijze woorden praktisch aan den lijve hebben ondervonden. We waren daar een paar dagen om van die prachtige stad te genieten. De welbekende geneugten sightseeing en shopping stonden uiteraard ook hoog op ons lijstje! Maar sightseeing, shopping en ook nog veilig de straat oversteken bleek toch een soort van survival te zijn, waar we niet helemaal op voorbereid waren.  


Foto
Natuurlijk wisten wij ook dat het verkeer in Engeland van rechts komt. Het staat zelfs op het wegdek geschreven bij de oversteekplaatsen! Hoe kan het dan dat wij toch elke keer werden verrast? Soms kwam de confrontatie bijna zelfs echt letterlijk binnen in de vorm van een toeterende auto of hevig remmende dubbeldekker. Een snelle reflexreactie van ons of de desbetreffende bestuurder zorgde er gelukkig voor dat we dit avontuur allemaal ongeschonden kunnen navertellen.

Uiteraard werden wij al snel extra alert bij het oversteken van 'the streets of London' en letten we werkelijk op alles wat bewoog op straat. Het was naast vooral gezellig ook erg fijn dat we hierbij met zijn vieren waren. Zo konden we namelijk alle hoeken van de omliggende straten links, rechts, voor en achter goed bekijken, voordat we de grote stap waagden.

We hebben door dit oversteekavontuur wel mentaal en praktisch fysiek de kracht van het onverwachte mogen ervaren. Zelfs al wisten we dat het zo was, toch kwam elk voertuig onverwacht uit de hoek, omdat het zo anders was dan we gewend waren. Hierdoor werden we logischerwijs extra oplettend.

Dit principe van aandacht genereren door onverwachte acties werkt overigens op veel meer gebieden. Zo is het ook zeer bruikbaar in de communicatie van uw organisatie of bedrijf. Het houdt uw klanten en medewerkers scherp als u onverwacht uit de hoek komt. Ecris helpt u graag op weg, zonder halsbrekende toeren om uw doel te bereiken.













1 Comment

Vertrouw nooit blindelings op uw spellingchecker!

8/12/2014

0 Comments

 
Spellingchecker: computerprogramma dat een verkeerde schrijfwijze van woorden signaleert en corrigeert.
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal.

Er wordt wel eens beweerd dat computers steeds meer menselijke trekjes gaan vertonen. Ik was daar altijd wat sceptisch over maar sinds mijn spellingchecker ongevraagd persoonlijke voorkeuren etaleert, ben ik daar ook van overtuigd. Vol verbazing zag ik onlangs dat mijn spellingchecker zomaar het zakelijke begrip 'afspraakherinnering' verving door het groengetinte woord 'sprinkhaanrietzanger,' waardoor mijn tekst ineens meer leek op een prospectus van een dierenwinkel dan op een zakelijke brochure van een nieuw CRM softwarepakket.

'Dankzij deze software ontvangt u een sprinkhaanrietzanger bij belangrijke zakelijke afspraken en indien gewenst bij persoonlijke gebeurtenissen zoals verjaardagen.'
Foto

Alle respect voor de voorliefde van mijn computer voor de natuur maar op deze manier wordt dit onbekende vogeltje wel een enorme hit en waarschijnlijk ook snel met uitsterven bedreigd. Het was in dit geval dus absoluut beter om mijn eigen tekst te hanteren, zowel voor het zakelijk karakter als voor het behoud van het aantal onschuldige springhaanrietzangertjes.

Om de zakelijke toon van uw teksten te bewaren, doet u er dus goed aan om nooit blindelings te vertrouwen op uw spellingchecker. Zoals u ziet, kan dit vertrouwen voor een totaal andere tekst of belofte zorgen. Als u niet helemaal zeker bent van uw tekst kunt u er ook voor kiezen de tekst even te laten checken door Ecris. Daar kunt u natuurlijk wel blind op vertrouwen.

0 Comments

Op zoek naar de juiste woorden!

7/16/2014

0 Comments

 
Misplaatst: verkeerd, slecht geplaatst.
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal.

Met verbazing las ik onlangs het volgende citaat van een uitvaartorganisatie, geplaatst bij de familieberichten in ons regionaal dagblad:

'Men kan zo dom zijn als men wil, als men de meerderheid meekrijgt, heeft men altijd gelijk.'  

Holle frasen
De uitvaartorganisatie in kwestie plaatst met grote regelmaat diverse citaten, ongetwijfeld met als doel mensen troost te bieden of aan het denken te zetten over hun eigen eindbestemming. Hoe lang ik hier echter ook over nadacht, dit citaat bood me echt niets. Geen troost en evenmin inzicht in wat ik zelf zou willen als het onvermijdelijke moment daar is. Een typisch voorbeeld dus van holle frasen, waarmee je als nabestaande toch al wordt overspoeld en waar je echt niet op zit te wachten.

Beter niets dan nietszeggend
Met dit soort nietszeggende citaten graaft de uitvaartorganisatie letterlijk zijn eigen graf. Hoeveel beter zou het zijn geweest als er een mooie meelevende tekst had gestaan. Woorden van troost, informatie, empathie; er is zoveel te bedenken. Weet je echt niets zinnigs te schrijven of zeggen, dan is het altijd nog beter te zwijgen. Alles is immers beter dan een totaal misplaatste opmerking.

Foto
Altijd op zoek naar de juiste woorden
In iedere branche en vakgebied is het belangrijk om voortdurend goed na te denken over uw communicatie, zowel in- als extern. Uw goedbedoelde tekst kan zomaar tegen u gaan werken, als er ruimte is voor misinterpretatie. Daarnaast is niet iedere zin vol woorden ook precies de volzin, die u zoekt. En daarom is die zin helaas niet zinvol, misschien zelfs wel misplaatst. Ecris helpt u graag met het verzorgen van de juiste tekst op de juiste plaats. Snel, correct en tegen een aantrekkelijk tarief.




0 Comments

Nooit meer onwetend in de wacht!

6/10/2014

0 Comments

 
Wachten: ergens blijven of zich ophouden tot iets gebeurt
Bron: van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

Foto
In de wacht
Onlangs miste een luchtvaartmaatschappij bijna de boot; ik zat zo lang in de wacht dat de zin om nog met hen de lucht in te gaan me al was vergaan. Ik ben namelijk twee avonden bezig geweest om online tickets te boeken omdat het reserveringssysteem steeds bleef hangen. Als dit als symbool is bedoeld voor de vliegkunsten is het natuurlijk wel positief, maar als je snel even wilt boeken, is het uitermate irritant. De bevestiging bleef uit en het was mij dus totaal onduidelijk of mijn boeking veilig was geland of ergens was gecrasht in de krochten van het bestelsysteem. 

Duidelijkheid
Het zou zeer wenselijk zijn als de desbetreffende maatschappij wat extra zinnen inbouwt in de online reserveringen, zodat de klant weet dat de reservering nog in de lucht is. Heeft u ook een webshop? Wees dan voorzichtig met klanten in de wacht zetten; het zou jammer zijn de order mis te lopen door beperkte of geen communicatie over de voortgang van de bestelling. Ecris adviseert u graag hierin.

Fijne vakantie!
Mocht het u ook gelukt zijn om toch nog tickets te boeken of een reis online uit te stippelen; ik wens alle vakantiegangers alvast een heerlijke vakantie toe met lekker weer, rust en alles wat u verder wenst!

0 Comments
<<Previous
Forward>>

    Archief

    Februari 2018
    Mei 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    November 2016
    Oktober 2016
    Juli 2016
    December 2015
    Oktober 2015
    Maart 2015
    Februari 2015
    Januari 2015
    December 2014
    November 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    Augustus 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Mei 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014
    Januari 2014

    WELKOM!

    Deze blog staat in het teken van communicatie in de breedste zin van het woord. Ik schrijf over zaken  die me opvallen en me raken en die ik leuk of belangrijk genoeg vind om te delen. Ik stel uw mening zeer op prijs dus als u zich ook betrokken voelt bij een onderwerp van een blog, nodig ik u van harte uit om te reageren.  

    RSS-feed

Stel uw vraag   >

Contact   >

Twitter   >

Blog   >

Disclaimer >